Dela sidan:

Johar Bendjelloul har bland annat synts i Gomorron Sverige, Babel, Kulturnyheterna och Aktuellt i SVT. Samtidigt som han varit en av Sveriges Radios mest profilerade medarbetare. Bland annat som mångårig programledare för P1 morgon.

I DN kommer Johar Bendjelloul bland annat att skriva personporträtt, göra podcast och leda ett antal av DN:s event.

– Dels tycker jag att det är Sveriges bästa dagstidning. Sedan är det alltid bra om det finns känslomässiga skäl när man fattar beslut. Jag har läst DN sedan jag var nio år – det började med OS i Sarajevo 1984. Det var Gunde Svan, Thomas Wassberg och Tomas Gustafson. Jag har starka minnen av hur jag upptäckte att det man upplevde på kvällen också gick att läsa om morgonen därpå. Och på den vägen är det, säger Johar Bendjelloul till DN

Om sortion från SVT och SR säger han.

– Jag har jobbat inom public service i 22 år och trivts ohyggligt bra. Men det finns en tid för allt, som det står i bibeln. Jag är gravt institutionaliserad och ville inte riskera att bli det ännu mer än vad jag redan är.


Dela sidan: