Dela sidan:

Hayley Geftman-Gold sparkas som vice vd för CBS efter uttalandet att offren vid skjutningen Las Vegas i förtjänade hennes sympati eftersom "countryfans ofta är republikanska vapenbärare". Det skriver Fox News.

Uttalandet kom i ett inlägg på hennes Facebook strax efter attacken i söndags då gärningsmannen genomförde den värsta massakern i USA:s historia med 59 dödsoffer i samband med countrymusikfestivalen Route 91 Harvest Festival.

“Om de inte gör någonting när barn mördas så hoppas jag inte att republikanerna någonsin kommer att göra rätt för sig”, skrev hon i en annan kommentar till inlägget som nu tagits bort.

Den sparkade tv-chefen refererade då till massakern vid skolan Sandy Hook i Newtown för fem år sedan då 20 barn och se vuxna sköts ihjäl. En händelse som skapade en intensiv debatt kring landets vapenlagar under valåret 2012.

I ett uttalande under måndagen bad sedan Hayley Geftman-Gold om ursäkt för sitt inlägg som hon själv kallar "oförsvarbart". Hon skriver att hon är uppriktigt ångerfull.

Hayley Geftman-Gold anställdes av CBS i september 2016 och arbetade inte direkt mot nätverkets nyhets-tv-division. 


Dela sidan: