Dela sidan:

Mittmedia har de senaste åren gjort en rejäl omställning i sin organisation och nyhetsarbete. Fokus har lagts på områden som bostadsmarknaden och livesändningar. Samtidigt har koncernen gjort omfattande nedskärningar.

Nu rapporterar nyhetsbyrån Siren att Mittmedia riskerar vite på 75 000 kronor om de inte ser till att medarbetarna på Bärgslagsbladet och Arboga Tidnings redaktion i Köping inte får en lättad arbetsbörda och relevant utbildning.

Medarbetarna vända sig i våras till Arbetsmiljöverket och menade att de kvarvarande anställda inte fått tillräcklig utbildning samt att de tvingats göra nyhetsprioriteringar som inte är deras egna. Nyhetsprioriteringarna har fått följden att de "utsatts för lokalbefolkningens vrede och hån". De har även kännt sig överbelastade av arbetsbördan.

Mittmedia har till den 15 december på sig att åtgärda problemen men menar samtidigt att de förändringar som genomförts på tidningarna är samma som i resten av koncernen.

I en skrivelse till Arbetsmiljöverket skriver de: "Den nödvändiga omställningen till ett mer digitalt arbetssätt gör det dock extra viktigt med en tydlig arbetsledning, en punkt som behöver förbättras"Dela sidan: