Dela sidan:

Avstängningen löper på två veckor och kommer efter att Jemele Hill för andra gången tagit initativ utanför den ram som ESPN satt upp för sina medarbetares aktivitet på sociala medier. Den här gången tog hon enligt bolaget alltför tydlig ställning i den debatt som pågått sedan förra året då den amerikanska fotbollspelaren Colin Kapernick ställt sig på knä under nationalsången. En protest mot polisvåldet mot svarta i USA som  spridit sig efter att Donald Trump sagt sitt i frågan och med emfas kritiserat spelare som inte sjunger med i nationalsången för några veckor sedan.

Det var i söndags som ankaret Jemele Hill twittrade kring Dallas Cowboys ägare Jerry Jones uttalande om att spelare som "inte respekterar flaggan" inte kommer att få spela. Hill skrev att "Jerry Jones har skapat ett problem för spelarna, i synnerhet de svarta. Om de inte sätter sig på knä kommer några att se dem som sellouts."Senare skrev hon: "Förändring kommer när annonsörer påverkas. Om du känner starkt om JJ:s uttalande, bojkotta hans annonsörer".

Hon klargjorde på Twitter under måndagen att hon inte förespråkar en bojkott.ESPN skriver i ett uttalande att ankaret tidigare "har svikit kollegorna och företaget efter en impulsiv tweet. Efter det har alla anställda blivit påminda kring hur personliga tweets kan påverka ESPN:s anseende negativt och att sådana handlingar kommer att få konsekvenser". 

Jemele Hills avstängning kommer bara veckor efter att hon kallat Donald Trump för en "vit översittare" på Twitter, skirver CNN.


Dela sidan: