Dela sidan:

Efter att relationen mellan den dåvarande amerikanska presidenten Bill Clinton och hans sekreterare Monica Lewinsky uppdagades utsattes Lewinsky för en flodvåg av både hat och hot. Lewinsky har sedan dess jobbat som global ambassadör mot mobbning och gav för två år sedan ett uppmärksammat TED-talk på ämnet.

Nu står Lewinsky i centrum för en ny kampanj signerad BBDO. Kampanjen lyfter den hatiska ton och med vilken lätthet människor vräker okvädningsord över varandra på internet. I reklamfilmen, som är framtagen för att lyfta den anti-mobbningsmånad som i oktober pågår i USA, lyfts kommentarerna till det verkliga livet. I filmen syns bland annat en man förolämpa ett homosexuellt par på ett café och en kvinna som skriker rasistiska slagord mot muslimer. I alla situationer kliver allmänheten in, omedvetna om att det hela är ett skådespeleri, och försvarar offren.


Dela sidan: