Dela sidan:

Den här bläckfisken förutspår inte fotbollsmatcher, utan istället var någon avgår härnäst. I Acnes filmer får vi se hur bläckfisken får välja mellan två märkta lådor som sänkts ner i akvariet. Den låda bläckfisken väljer kommer visa var nästa avgång kommer att ske. Och precis som bläckfisken Paul har han hittills haft rätt.Flygbussarnas bläckfiskorakel är en spoof på bläckfisken Paul och hans förmåga att kunna veta vad som händer härnäst. Under sommaren har Flygbussarna kommunicerat att deras anställda avgår nästan hela tiden. Fast det som kan låta negativt handlar enbart om deras täta avgångstider.

– Filmerna är en fortsättning på kampanjbudskapet "Vi avgår mest hela tiden" och är gjorda i ett så verklighetstroget "lokal-tv-manér" som möjligt för att väcka intresse i det allt mer överproducerade Facebookflödet, förklarar Malin Nyström, art director på Acne i en kommentar. 

Bläckfisken befinner sig idag på Havets hus i Lysekil och inspelningen har skett i samarbete med personal på plats.

Bakom idén ligger Acne.

Arbetsgrupp 
Art Director: Malin Nyström Copywriter: Rasmus Tsardakas Renhuldt Creative Director: Cecilia Dufils Account Director: Lina Gooch Account Manager & Producer: Alice Santucci Kruger Regissör: Daniel Wårdh Designer: Oliver JuanDela sidan: