Dela sidan:

– Vi ville skapa en unik reseupplevelse, att använda hörseln för att drömma sig bort och skapa en ljudbild av ett resmål är minst lika starkt som att använda våra andra sinnen. Med Sound Travels låter vi våra kunder lyssna sig fram till nästa drömresa, säger Anna Laestadius, marknadsdirektör TUI Nordic i ett pressmeddelande. 

Ljuden inom Sound Travels är vågor som slår mot stranden, exotiska fåglar som hälsar solen på morgonen och klangen från karibiska oljefat. Eller kanske tonerna från en bouzouki, som för tankarna till varma medelhavskvällar. Tjänsten låter örat visa vägen och hittar soundtracket till din drömsemester.

På Tuis kampanjsajt klickar du dig fram via ett antal olika sorters ljud från en mängd olika typer av resmål runt om i världen. Sedan väljer du ditt favoritljud. Till exempel stränder där vattnet slår mot stranden eller typiska musikstilar från resmål men även ljud som ska ge associationer till en viss typ av sinnesstämning.

För att ge en ljudmässig helhet av destinationerna presenteras även ljud från aktiviteter som hänger ihop med en viss sorts resor. Som till exempel badande barn, eller kanske ljudet av en pulserande storstad. Till slut matchas dina val i ett förslag på drömresa till något av TUIs mest älskade resmål.

Svenskarnas favoritljud för semesterkänsla hemma enligt en undersökning på tui.se.
1. Ljudet av havet
2. Karibiska rytmer
3. Vatten som porlar
4. Främmande språk
5. Båtljud  

Olika destinationer
Sri Lanka  
Maldiverna
Mauritius  
Jamaica  

Tjänsten är producerad av DigitasLBi i samarbete med TUI Nordic Sound Travels lanseras den 1 november.Dela sidan: