Dela sidan:

I det andra avsnittet av Resumés nysatsning Resumé Insikt Debatt möts tre välkända ansikten från mediesverige, Expressens chefredaktör Thomas Matttsson, SVT:s programdirektör Jan Helin och TV4:s programdirektör Viveka Hansson.

Ämnet för debatt är hur den framtida marknaden för tv och rörlig bild egentligen kommer att se ut. Hur länge kan Expressen TV fortsätta sin offensiva satsning innan den måste bära frukt och vad blir de traditionella kanalernas roll i morgondagens tv-landskap?

– Ekonomiskt skapar en ny aktör som ExpressenTV en krock mellan den gamla och nya tv-världen. Där vill vi vara lika disruptiva som Blocket var på sin marknad en gång i tiden. Vi vill plocka marknadsandelar och då spelar det ingen roll att priserna på annonser minskar, det är ändå nya pengar för Expressen, menar Thomas Mattsson.

Frågor som också diskuteras är hur de tre mediebolagen ska möta konkurrensen från amerikanska streamingjättar som Netflix och HBO, hur mycket ska SVT få rikta in sig på nyhetstexter och hur man står ut på en marknad där alltfler aktörer producerar rörlig bild.

Programledare är Resumés chefredaktör Johan Såthe.

Programmet är inspelat och producerat av Twenty Studios. Se hela programmet här.

Se premiäravsnittet av Resumé Insikt Debatt om hur företag ska använda sig av sociala medier här.Dela sidan: