Dela sidan:

Sportbladet gör en gemensam kampanj med SvFF för att stötta ungdomsfotboll Syftet är att ge ungdomsspelare så bra förutsättningar som möjligt gällande såsom material, ledare eftersom talang är framtiden för Sverige som fotbollsnatio

För varje skänkt hundralapp 100 kronor till din förening så dubblar Sportbladet ditt bidrag och ser till att 200 kronor går oavkortat till föreningskassan.

I Sportbladets film berättar svenska stjärnor som Emil Forsberg, Andreas Granqvist, Caroline Seger, Kosovare Asllani och Hedvig Lindahl som alla har starka känslor för sina fotbollsrötter.

Några av Sportbladets medarbetares lyfter ocksp fram sina egna val av lagen deras hjärta klappar för. Se nedan:

Simon Bank, krönikör, Sportbladet:
"Ett bollplank, en sjumannaplan vid Viskan, en barndom, pappa som tränare, farfar som domare, ett intresse som blev ett arbete och som aldrig kommer att sluta vara en stor del av den jag är. Allt började i Kinna IF, och jag kommer aldrig att kunna tacka tillräckligt för det. Det här är ett litet tack, för allt."  

Pontus Carlgren, chef Sportbladet:

"Jag skänker min hundring till närområdet, Stuvsta IF, där jag bott nära fotbollsplanen i tre år. Verkar vara en jättebra förening, med fin anläggning och som så många andra föreningar betyder så mycket positivt för mängder barn, ungdomar och familjer."  

Viktoria Gelin, marknadschef:
"Om du åker så långt du bara kan med tunnelbanan västerut med den gröna linjen, förbi BPs arena Grimsta IP så kommer du ut till Hässelby. Föreningen som så ofta blev av med sina unga talanger, främst på pojksidan, till grannklubben men på min tid hade väldigt duktiga flicklag. Vi tränade på grusplaner eller på ängen för på Hässelby IP fick bara dam- och herrlaget spela. Här fick jag, förutom att lära mig spela fotboll och hur det är att vara del av ett lag, även tidigt testa på ledarrollen som 14-åring när jag tränar knatteskolan för 6-åringar som testar på sporten för första gången. Så där började så mycket för mig, i Hässelby SK."

Christine Lööb, projektledare Laget i ditt hjärta:

"I norra Helsingborg ligger min hemmaklubb Hittarps IK. En förening som satsade och satsar än idag på en stor bredd och ungdomsverksamhet. Framförallt kommer jag ihåg stoltheten jag och mina lagkamrater kände i vår fina vita tröjor med röda kragar och svarta bermudashorts som så snyggt stack ut ur mängden. Hittarps IK lärde mig inte bara att spela fotboll, dem fick mig att förstå hur viktigt det är att vara en del av ett lag vilket i sin tur resulterade i vänner för livet."Dela sidan: