Dela sidan:

Den 31 augusti tidigare i år föddes prins Carl Philip och prinsessan Sofias son prins Gabriel. Dopet av prins Gabriel äger rum den 1 december 2017 och nu står det klart att TT Nyhetsbyrån blir officiell bildbyrå på dopet där de kommer hantera all stillbildsproduktion under ceremonin.

– Det krävs många veckors planering och samordning för att leverera förstklassigt material vid ett kungligt dop. Det är ett stort och viktigt uppdrag och våra fotografer och redaktörer har mycket lång erfarenhet av liknande tillställningar. Våra bilder från tidigare dop har varit mycket uppskattade av såväl svensk som internationell press, och vi ser fram emot att förse dem med unikt material även denna gång, säger Marika Långström, övergripande nyhetschef på TT Nyhetsbyrån.

TT har tidigare varit officiell bildbyrå vid prins Alexanders dop samt vid alla kungabarnens bröllop.Dela sidan: