Dela sidan:

Mediekoncernen Aller Media har sedan 1996 ägt ett så kallat "townhouse" på Tysta Gatan i Stockholm. Lokalerna, inklusive vindsvåning, är hem åt redaktioner som Hänt Extra och FAB Media.

När man köpte lokalerna, från ett fastighetsbolag kopplat till Aller, fick man betala 3 750 000 kronor. När man drygt 20 år senare säljer huset landar köpeskillingen på 125 miljoner kronor vilket gör det till Sveriges dyraste hus, det rapporterar Expressen.

Köpare är miljardären Katarina Martinson, dotter till industrimagnaten Fredrik Lundberg. Martinson sitter i styrelsen för flera av Lundbergföretagen och väntas ta över imperiet när Fredrik Lundberg pensionerar sig.

2016 hade Resumé uppgifter på att Aller Media gång på gång föreslagit att fastigheten på Tysta Gatan skulle säljas för att rädda koncernens ekonomiska resultat. Kommunikationschef Kristina Hagbard nekade vid tillfället att det fanns några planer på försäljning.

– Det finns inga avsikter att sälja den här fastigheten. Frida förlag har precis flyttat in, berättade hon.

Aller Media har sedan köpet av Frida Förlag, idag FAB Media, 2015 brottats med ekonomiska bekymmer och har sagt upp mängder av personal.Dela sidan: