Dela sidan:

Manfred Aronsson rekryterades till TV4-Gruppen som vd för C More 2014 med uppdraget att skapa en lönsam affär för det förlustdrabbade bolaget. 

Förlusterna för C More har fortsatt under Manfred Aronssons ledarskap och i dag förkunnar Bonnier Broadcasting i ett pressmeddelande att vd:n lämnar företaget och ersätts av Mathias Berg, i dag operativ chef för TV4, tar också över som operativ chef för C More.

Enligt ett pressmeddelande blir målet att fortsätta utveckla C More till "en framgångsrik, älskad och lönsam tv-tjänst," Fokus kommer att ligga på intäkter från slutkundsintäkter i fokus.

– Som operativ chef för TV4 och chef för TV4 Play har Mathias Berg med sitt team visat vad ett modernt digitalt ledarskap kan skapa. 3,6 miljoner inloggade användare på TV4 Play och en kraftfull tillväxt både när det gäller konsumtion och affär talar sitt tydliga språk. Mathias får nu uppdraget att leda den fortsatta transformationen av våra varumärken och tjänster, och ännu tydligare koppla samman TV4 Play och C More. Det är ett naturligt nästa steg i vårt arbete med att ständigt förbättra användarresan på alla plattformar, säger Casten Almqvist, vd för TV4 och Bonnier Broadcasting i pressmeddelandet.

Förändringen innebär alltså att Manfred Aronssons vd-roll försvinner vilket skapar vissa frågetecken för C Mores framtid som självständigt bolag. I pressmeddelandet förkunnar Bonnier Broadcasting att de vill knyta samman TV4 Play och C More tydligare och utöka det digitala samarbetet.

TV4-vd:n Casten Almqvist kommenterar Manfred Aronssons sorti från Bonnier Broadcasting.

– Sedan Manfred tog över för 3,5 år sedan har C More gått från att vara en verksamhet i djup kris där ett av alternativen var att sälja bolaget, till att i dag vara en bärande byggsten i vår långsiktiga strategi. Manfred och hans medarbetare har förbättrat tjänsten och rättighetsportföljen, ökat antalet abonnenter och fått fler nöjda kunder. Nu är C More väl förberett för att växla upp tillväxttakten ytterligare i nära samverkan med TV4, säger Casten Almqvist.

I det senaste bokslutet för 2016 visade  C More en förlust på 455 miljoner kronor på en omsättning på 1,4 (1,8) miljarder. Året dessförinnan (2015) låg förlusten på 550 miljoner.Dela sidan: