Dela sidan:

Bakom kampanjen ligger IQ:s byrå Forsman & Bodenfors. 

– Fler behöver reflektera över hur deras drickande påverkar personer i sin omgivning. Jag är övertygad om att en ökad självinsikt kring hur den egna alkoholkonsumtionen påverkar andra leder till att många av de negativa effekterna av passivt drickande minskar, säger Anna Kervall, tf vd på IQ i ett pressmeddelande.Enligt en ny sSfo-undersökning som har IQ beställt bland 1000 personer, 18 år och uppåt, framkommer bland annat:

• Att knappt 8 av 10 (79 procent) uppger att andra människors alkoholkonsumtion påverkat dem negativt.
• 4 av 10 uppger att deras egen alkoholkonsumtion påverkat personer i deras omgivning negativt.

Kampanjen kommer att rulla under de kommande fyra veckorna. Den nya filmen kommer att visas på tv, bio och via olika digitala kanaler.Dela sidan: