Dela sidan:

Sveriges kryss mot Italien och avancemang till VM i Ryssland gav eko i hela fotbollsvärlden under måndagskvällen. Direkt Milano sände Eurosport och Kanal 5 i en osedvanligt lång sändning med uppsnack från klockan 16.00. När det var dags för nagelbitaren på San Siro satt en rekordstor publik bänkad framför matchen.

Kanal 5:s gamla rekord från playoff-matchen mot Danmark 2015 (1 950 000 tittare) raderades ut och det nya rekordet lyder 2 024 000 tittare i snitt i andra halvlek vilket är all time high för Kanal 5 sedan starten 1989.

– Det var en magisk kväll på San Siro och en heorisk insats av det nya, vilt kämpande och folkkära, svenska landslaget. Att det gav nytt tittarrekord för Kanal 5 och Eurosport sätter pricken över i:et, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport i en kommentar.

De 2 024 000 tittarna i andra halvlek motsvarar en tittartidsandel på 72,2 % i huvudmålgruppen 15-44 år och motsvarande kommersiella andel var 77,8%.Dela sidan: