Dela sidan:

Den 16 oktober presenterades public service-utredningen där förslag om att finansiera public service via skattesedeln snarare än tv-avgiften lämnades till regeringen och kulturminister Alice Bah-Kuhnke.

I ett debattinlägg på DN Debatt berättar nu SVT:s vd Hanna Stjärne att hon är försiktigt positivt till förslaget.

I sju punkter listar hon de utmaningar SVT ställs inför i och med den nya finansieringsformen. Stjärne berättar bland annat att då finansieringsmodellen är teknikneutral måste de tillåtas utveckla nya tjänster för att nå de som inte tittar på traditionell tv.

"Det gäller inte minst unga människor som också har rätt till public service på de sätt som de önskar. Att alla ska kunna ta del av SVT innebär också att vi ska fortsätta utveckla tjänsterna med det långsiktiga målet att alla tjänster och program ska kunna användas oavsett eventuella funktionsvariationer."Dela sidan: