Dela sidan:

Techjätten Facebook har haft närvaro i London i ett decennium och nyheten om expansionen är välbehövlig i de tider av osäkerhet som har följt i Storbritannien efter Brexit. Facebook säger att de kommer att anställa 2300 personer i landet under de kommande åren och mer än hälften av dessa i London genom att upprätta Facebooks största ingenjörshub utanför USA.

Här kommer starups bli inbjudna för tre månader långa program för att främja bolagens utveckling. Redan i veckan kommer fem bolag att påbörja programmet.

Londons borgmästare Sadiq Khan säger i ett uttalande:

– Tyngdpunkten på ingenjörskonst och de 800 nya jobb som Facebook skapar visar att London fortsätter ligga i framkant när det kommer till global innovation. Dessutom kommer lanseringen av Facebooks inkubator att spela en viktig roll i att locka talang till London och kommer att bana väg för nästa generations startups.  Dela sidan: