Dela sidan:

Dold har gjort undersökande journalistik som primärt publicerats i  SVT:s sociala kanaler och på SVT Play. Flera av reportagen har uppmärksamats stort och vunnit priser. Bland annat reportagen om fusket på Högskoleprovet. Med samgåendet hoppas Uppdrag granskning öka satsningen på onlinejournalistik.

– Redaktionen bakom Dold har gjort ett enastående arbete där nya arbetssätt, ämnesval och publiceringsstrategier gjort att en yngre målgrupp fått ta del av undersökande journalistik från SVT, säger Nils Hanson, projektledare för Uppdrag granskning till SVT.

– Det är kul att en satsning på nya målgrupper med den undersökande journalistiken fortsätter. Det känns också naturligt att nästa steg i satsningen är att göra det tillsammans med Sveriges mest erfarna grävredaktion, säger Kenny Adersjö, projektledare för Dold till SVT.Dela sidan: