Dela sidan:

USA:s president Donald Trump har gjort sig känd för en man som inte skräder orden på Twitter. Han har också gjort sig känd för sitt frenetiska Twittrande om allt mellan himmel och jord. Men all möda till trots verkar han inte ha fått någon utdelning. När Twitter släpper sin årliga lista över mest retweetade och gillade mikromeddelanden finns den sittande presidenten inte med på topp tio. Detta till skillnad från företrädaren Barack Obama, som får inte mindre än tre av sina tweets på topp tio-listan. Donald Trump kanske borde skaffa sig en bättre pr-konsult? Han har ju fortfarande tre veckor på sig att slå sin företrädare ...

Här är den mest gillade tweeten:

Den allra mest delade tweeten i år blev Carter Wilkersons som frågade restaurangkedjan Wendy’s hur många retweets som krävdes för att få ett års förbrukning av nuggets. I skrivande stund har den retweetats över 3,5 miljoner gånger.

Dagens Nyheter – nu på finska
I dag fyller Finland 100 år som självständigt land. Det firar Dagens Nyheter genom att byta ut sin logotyp till en finsk sådan.Tilltaget får hyllningar på Twitter:

Karin af Klintberg gör program om kvinnohistoria

Historieätarna och Landet Brunsås tillhör några av Karin af Klintberg mest hyllade program. Nu lämnar hon maten och ger sig in i kvinnohistorien. I en ny serie ska Carina Berg och Christine Meltzer ta tittarna genom historien genom ämnen som häxeri, tantrasex och idrottande.
– Jag och Christine återupplever kvinnors mörklagda, knäppa historia, säger Carina Berg till Aftonbladet.
Serien kommer att visas i Kanal5.

Tre män anklagas för mord på maltesisk journalist
I mitten av oktober dog den maltesiska journalisten Daphne Caruana Galizia när en bomb exploderade i hennes hyrbil. Mordet sammanföll med att Galezia undersökte nya spår i Panamadokumenten. Nu anklagas tre män för mordet. Det skriver BBC.

Bonnier Growth Media byter namn
Bonnier Growth Media byter namn till Bonnier Ventures. Det framgår i en intervju med bolagets vd Ulrika Saxon i Resumés magasin som kommer nästa vecka.

Instagram lanserar arkiv för Stories
Facebook och Instagram har en historik av att ”inspireras” av Snapchat. Nu gör dem det igen, i samband med att de lanserar en funktion för arkivering av stories. Det ska också gå att skapa ett samlingsklipp med höjdpunkter från Stories, skriver Techcrunch.Dela sidan: