Dela sidan:

Max Clifford är känd som en av Storbritanniens mediepersonligheter och har som mellanhand varit med om flera stora avslöjanden i tabloidpressen, inte minst genom historier av ”kiss and tell”-karaktär. Han var också involverad i både David Beckham och Sven-Göran Erikssons otrohetsskandaler i mitten av 2000-talet.

I sin tidiga karriär representerade han Beatles, Muhammad Ali  och Frank Sinatra. Men trots att han var ansedd som en av de stora pionjärerna inom pr-området var hans metoder ifrågasatta och han blev exempelvis aldrig intagen i Storbritanniens officiella branschorganisation.

Max Clifford drabbades av hjärtstopp i fredags i sin cell och kördes till sjukhus. Hans tillstånd försämrades under helgen och han avled i söndags, skriver The Guardian. Han avtjänade ett åttaårigt fängelsestraff
för åtta olika fall av sexuella utnyttjanden som ska ha skett mellan 1977 och 1985.  

Han dömdes mot sitt nekande i april 2014 och hans försök att överklaga domen senare under året väckte inget gehör. Så sent som i år har Max Clifford försökt få till en resning eftersom han ansåg sig ha nya bevis, men han avled innan det kom beslut i frågan. I rättegången 201ansåg domaren att Max Clifford påvisat brist på empati gentemot offren då han setts skratta och skapa på huvudet åt anklagelserna som riktades mot honom.  Dela sidan: