Dela sidan:

I går skrev DN det besynnerliga fallet där en häst fastnat i en dopingkontroll med koffein och teofyllin i blodet. Båda substanserna klassas som otillåtna av Ridsportförbundet. När ryttaren fick beskedet drog hon sig till minnes hur hästen hade druckit vatten ur en behållare där hon tidigare förvarat kaffe och chokladbollar. En dålig bortförklaring? Nej, faktiskt inte. 

"Disciplinnämnden finner att förklaringen att hästen kan ha kontaminerats vara en sannolik förklaring till det positiva provresultatet. Nivåerna för båda substanserna är mycket låga", skriver de i sitt beslut. 

Ryttaren fälldes ändå och tvingas betala 1000 kronor i vite. Nu hakar Delicato på med en blixtkampanj på temat #munnenintemulen. 

"Vi på Delicato tycker att detta är mycket olyckligt och vill härmed erbjuda ryttaren ersättning motsvarande det utfärdade bötesbeloppet. Djur ska inte konsumera våra produkter. Vi vill därför understryka att Delicatobollen ska in i munnen och inte i mulen" skriver de i sitt pressmeddelande.

Byrån som ligger bakom är Nord DDB.Dela sidan: