Dela sidan:

För ett och ett halvt år sedan förvärvade Bonnier nio titlar av LRF Media, där bland annat de fyra historietidningarna ingick för en okänd summa pengar. 

De historiska titlarna Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria är baserade i Malmö. Men nu planeras alltså en omlokalisering av produktionen på andra sidan sundet när titlarna ska integreras i Bonnier Publications i Köpenhamn.

Flytten förhandlades färdigt i början av december, de 14 medarbetarna som sitter i Malmö besökte mediehuset i Köpenhamn under månaden och har till 10 januari på sig att svara om de tackar ja till erbjudandet att följa. Den 5 februari planerar Bonnier Publications att de fyra titlarna ska vara integrerade Köpenhamns-kontoret som i dagsläget inhyser drygt 300 medarbetare. 

– I dagsläget är det för långa avstånd mellan marknadsavdelningen, den digitala avdelningen och innehållsproduktionen. Vi behöver närmare samarbeten för att ta fram de bästa idéerna och stärka vår affär. Därför är den här flytten naturlig att göra, säger Bonnier Publications redaktionella chef Jens Henneberg till Resumé.

Bonnier Publications samlar specialisttidskrifter och Jens Henneberg ser möjligheter att flytten kommer att stärka utvecklingen för de fyra svenska titlarna, 

Hur bedömer du möjligheten att ni lockas locka över medarbetarna till Köpenhamn?
– Jag tror att de flesta kommer att tacka ja. De får dessutom ett lönepåslag i enighet med det danska kollektivavtalet. Vi vill värna om de här personernas talang. De kommer dessutom få mer resurser att göra bra produkter än vad de hade i Malmö. Avståndet mellan Malmö och Köpenhamn är inte heller större än mellan Uppsala och Stockholm. Öresundsregionen blir alltmer etablerad. 

Är det inte lite kort tid de får på sig att bestämma sig?
– Det kanske är kort. Det är klart att det har snackats en del kring den här flytten, men det blev bekräftat först den 9 december. Men från ledningens håll såg vi fördelar med att nå fram till ett snabbt beslut och vi har fått god respons för förslaget i de fackliga förhandlingarna. 

Jens Henneberg ser med flytten också möjligheter att Bonnier Publications kan spara kostnader i form av skattelättnader och lokalhyra. 


Rättelse: I en tidigare version påstod vi felaktigt att titlarna tillhörde Bonnier Magazines & Brands. De tillhör Bonnier Publications. Dela sidan: