Dela sidan:

Tekniken bakom initiativet kallas "kryptojacking". Det är en teknik där webbsidor stjäl datorkraft för att generera kryptovaluta, utan att användaren märker det. Oftast pratar man om detta som ett växande problem, men Make a Change och Nord DDB har valt att använda tekniken för ett gott ändamål. 

Resultatet är julbrasan.com – en digital julbrasa som lånar 10 procent av besökarens överblivna datorkraft för att bearbeta transaktioner av kryptovalutan Monero. Det genererar i sin tur pengar till Make a Changes arbete för att förebygga mobbning. 
– I takt med att samhället digitaliseras möts vi både av utmaningar och möjligheter. Ett stort fokus område för oss är nätmobbing, därför känns det extra bra att vända på internets "mörka sida" för att göra gott. Tänk att kunna bidra till att förebygga mobbning ¬genom att dela med sig av datorkraft utan att betala en enda krona, säger Christian Nordenström, grundare för Make a Change, i en kommentar. 

Här kan du se hur det går till:Dela sidan: