Dela sidan:

Av tradition dominerar SVT stort under julafton. Men i år utmanades jätten av TV3 som hade kallat Arne Weise för att tända ljuset klockan 14.58. Samma Weise, som bara några veckor innan hade riktat hård kritik mot att Lotta Lundgren och Erik Haag inte sände live på julafton. 
– Fy fan! Det är så jävla viktigt att man sitter där, så som jag gjorde i trettio års tid. Man kan inte sitta hemma och njuta av sig själv. Jag blir upprörd när jag hör det här, sa Arne Weise till Nöjesbladet.

Även TV4 satsade genom att plocka in det populära paret Mandelmanns som julvärdar. Men ingen av kanalerna hade något att sätta emot ångvälten SVT, visar färska siffror från MMS. 

Klockan 14.56 och fyra minuter framåt hade Erik & Lotta nästan 2,3 miljoner bänkade tittare, enligt MMS. Programmet som de presenterade – Kalle Anka och hans vänner – nådde sedan en genomsnittsiffra på nära 3,9 miljoner tittare. När julvärdarna var tillbaka i rutan igen satt drygt 2,5 miljoner av dessa kvar.

Samtidigt, klockan 14.58, lyckades TV3 och Arne Weise bara nå 120 000 tittare. 

För TV4 och Mandelmanns del gick det inte mycket bättre. När de klev på strax efter klockan 16 på julafton nådde kanalen 142 000 tittare, enligt MMS. Något bättre gick det kring klockan 20 då 403 000 kollade på TV4. Dela sidan: