Dela sidan:

Novus har på uppdrag av Sveriges Annonsörer frågat drygt 1000 svenskar om deras medievanor, det rapporterar Svenska Dagbladet. I undersökningen uppger 23 procent att de planerar att antingen minska sin närvaro på plattformen eller stänga av sina konton helt. Det är dock oklart av vilken anledning de tillfrågade planerar att dra ned på sitt Facebook-användande.

– Men vi kan se att många generellt sett minskar ner på det digitala och går tillbaka det analoga. Det ser vi även hos annonsköparna. Man överväger vilka kanaler man använder, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Sveriges annonsörer, som också tillägger att man får se om de tillfrågade gör slag i sina planer.

Förra året hade Facebook omkring 5,9 miljoner användare i Sverige. Plattformen har de senaste åren haft svårt att locka en yngre i lika hög utsträckning som man gjort tidigare.Dela sidan: