Dela sidan:

Den 8 november lämnade Magnus Palm posten som vd på den digitala byrån Creuna. Enligt bolagets styrelseordförande Torstein Harildstad kom beslutet gemensamt efter att efter att byrån identifierat en rad åtgärder för att stärka sin position. Till och med nu har Claes Jonson haft tjänsten som tillförordnad vd. Nu står det dock klart att Johanna Fagrell Köhler tar över posten från och med den 12 februari. 

Fagrell Köhler har de senaste åren jobbat som styrelseledamot samt rådgivare på en rad bolag inom den digitala sfären. Innan dess har hon bland annat varit vd och partner på mobilbyrån Mobiento, affärsområdeschef på Icon Medialab och vd på One Media.

I och med sitt tillträde som vd på Creuna lämnar hon sin styrelsepost på Nasdaq-noterade HiQ.

– Det känns jättekul och spännande. Jag har varit borta från det operativa arbetet de senaste åren så blir lite speciellt att komma tillbaka till en sådan roll, berättar hon för Resumé.

Hur ser du på Creunas erbjudande och vilka utmaningar står bolaget inför framöver?

– Än så länge är det för tidigt att säga exakt, jag har inte varit inne på kontoret än. Jag tror dock att Creuna har samma typ av utmaningar som många andra bolag, nämligen att man måste anpassa sig efter en snabbt föränderlig marknad i behov av digital utveckling. Creuna har varit otroligt duktiga på större digitaliseringsprojekt medan jag kommer från en värld där man jobbat med digital utveckling från ett affärsperspektiv i form av produkter och tjänster. Jag hoppas kunna ta med mig de erfarenheterna in i bolaget, säger Johanna Fagrell Köhler.

Enligt Torstein Harildstad har det varit ett stort intresse kring rollen som ny vd på Creuna.

– Med Johanna som VD för Creuna Sverige får vi en tydlig ledare med mångårig erfarenhet från vår bransch. Johanna blir också en viktig person på koncernnivå, och jag ser fram emot Johannas deltagande i vårt koncernledningsteam, berättar han i ett pressmeddelande.

Creuna AB visade förra året upp ett resultat på 3,9 miljoner kronor med en omsättning på 169 miljoner kronor.



Dela sidan: