Dela sidan:

Den interna utredningen av den amerikanska försvarsmaktens budget ifrågasätter effektiviteten av de hundratals miljoner som myndigheten årligen investerar i reklam och marknadsföring. Rapporten visar att majoriteten av aktiviteterna inte lever upp till kostnaderna. Det skriver AdWeek

Utredningen från Army Marketing and Research Group (AMRG) påbörjades under 2016 och är ännu inte färdig. Utredningen kommer att omfatta 4 miljarder i reklaminvesteringar under en tioårsperiod. McCann Worldgroup har haft kontot sedan 2005.

AdWeek har tagit del av en summering av rapporten som visar att endast 3 av 23 marknadsföringsprogram (13 procent) har gett positiva resultat. Rekryteringsprogramen som kostar nära 37 miljoner dollar enskilt "kommer att forsätta under att använda 220 miljoner dollar under 2018-2023 med samma ineffektivitet", heter det i rapporten. Dela sidan: