Dela sidan:

Art directorn Tomas Backelin kom till Fokus 2016 och efterträdde då Marcus Edin. Backelin kom från en fem år lång sejour på Dagens Samhälle där han bland annat prisats som årets art director vid Tidskriftsgalan 2012.

Nu lämnar han Fokus, dock inte med omedelbar verkan. Backelin kommer att finnas kvar på tidningen tills dess att de hittar en lämplig ersättare. Ingen konflikt ska ligga bakom beslutet.

– Jag kommer att fortsätta effektivisera hur vi ritar tidningen, ett arbete som Fokus nyss inlett. Jag brinner mer för att göra den "redaktörsritade" tidningen, än att göra kreativa omslagslösningar. Fokus behöver en riktigt vass AD – som även är hungrig. Men jag stannar tills vi hittar den personen, berättar han för Resumé.

Han berättar att tidningen sedan nyår avslutat samarbetet med TT för att idag låta de egna redaktörerna rita flertalet av sidorna i tidningen.

Backelin sticker även ut hakan och tror att Fokus, som brottats med ekonomiska svårigheter sedan starten, kommer att gå med vinst under det kommande året. Vad som får honom att tro det vill han dock inte berätta.

– I de tider vi lever i vill folk ha longreads och fördjupningar. Det luktar annonsörerna sig till på ett eller annat sätt. Fokus ligger helt perfekt. Och Claes de Faire kommer leverera, säger han.Dela sidan: