Dela sidan:

Under gårdagen mottog Oprah Winfrey som första svarta kvinna hederspriset Cecil B. DeMille Award vid Golden Globe-galan. Galan präglades i mångt och mycket av #metoo-upproret och i sitt tacktal lyfte Winfrey vad upproret förhoppningsvis kommer att betyda för morgondagens kvinnor.

– Jag vill att alla flickor som ser detta ska veta att en ny dag väntar, sa hon enligt Aftonbladet.

Anonyma källor nära Winfrey uppger nu för CNN att den tidigare talkshow-profilen aktivt funderar på att kandidera för Demokraterna i det amerikanska presidentvalet 2020. Enligt källorna har Oprah Winfrey funderat på saken i flera månader, även om hon vid upprepade tillfällen förnekat att hon skulle ha några planer på en kampanj.

Winfrey har dock sagt att Donald Trumps valvinst visar att det inte längre finns några regler för vem som kan bli president.

Varken Oprah Winfrey eller någon av hennes talespersoner har uttalat sig om ryktena.Dela sidan: