Dela sidan:

IKEA:s senaste kampanj inom ramen för "Där livet händer" tar fasta på en av de avgörande punkterna i människors liv. I samarbete med Marcene Labs har Åkestam Holst tagit fram en printannons som även fungerar som ett graviditetstest. Genom att applicera ett urinprov på en speciell yta i annonsen kommer information om att IKEA:s spjälsäng SUNDVIK är billigare med IKEA Family-rabatt att träda fram, förutsatt att du är gravid.

– Med glimten i ögat har vi tagit fram annonser som kopplar samman graviditetstest med IKEA FAMILY-rabatten. En av de mest magiska stunder man kan uppleva är när den där lilla stickan visar ett plus. Men det finns ju mer relevanta budskap för en blivande förälder att ta del av i just exakt den där sekunden än ett streck. Typ en familjerabatt på en spjälsäng!, säger Evelina Rönnung, art director på Åkestam Holst.

Tekniken bygger på antikroppar som binder graviditetshormonet hCG för att få till en färgförändring i pappret. IKEA hoppas själva att tekniken som används i annonsen ska kunna användas i medicinsk diagnostik i framtiden.

– Detta är ett sätt att visa att IKEA har en självklar roll i människors liv, både i det lilla och i det stora – att vi är där livet händer, säger Patrik Nygren Bonnier, marknadschef på IKEA.

Annonsen trycks i begränsad upplaga.

Byrå: Åkestam Holst
Kund: IKEA
Produktion teknik annons: Mercene Labs
Produktion Film: Åkestam HolstDela sidan: