Dela sidan:

H&M plockar bort kritiserad bild – kritiken fortsätter
Resumé rapporterade igår om att H&M har hamnat i rejält blåsväder. En huvtröja med texten "Coolaste apan i djungeln" säljs bland annat i Storbritannien. På produktbilden i webbshopen bärs tröjan av en liten mörkhyad pojke. 

Efter anklagelserna om rasism valde klädkedjan att ta bort bilden och be om ursäkt under gårdagen, rapporterar AFP.

Men trots ursäkten fortsätter kritiken att välla in. Bland annat från artisten The Weeknd, som tidigare gjort gästkollektioner med H&M. Han tänkter inte samarbeta mer med det svenska företaget.
"Vaknade i morse och blev chockad och besvärad av den här bilden. Jag känner mig djupt stött och kommer inte att arbeta med H&M mer", skriver han på Twitter.

Andra stjärnor som Sean "P.Diddy" Combs och basketstjärnan Lebron James har också riktat kritik mot H&M via sociala medier.

Oprah Winfreys tal skvallrar om presidentkandidatur
Efter Oprah Winfreys bejublade tal å Golden Globe-galan kom uppgifter om att tv-profilen överväger att kandidera till presidentvalet 2020, vilket Resumé  skrivit om. Flera bedömare menar att hennes tal var en del i en uttänkt strategi. CNN:s Chris Cillizza skriver att Oprah Winfrey visste exakt vad hon gjorde när hon klev upp på scen – och att det återigen skulle börja spekuleras i om hon har presidentposten i sikte.

Stämmer Google – för diskriminering av vita män
Förra året fick James Damore sparken från Google efter att ha skrivit ett internt memo som kritiserade bolagets satsningar på mångfald. Nu har han lämnat in en stämning mot företaget för att vara diskriminerande mot vita män, rapporterar Recode

Facebook lägger ner sin AI-assistent
Boten M skulle blir Facebooks svar på Amazons Alexa. Men projektet blev inte någon succé och läggs nu i malpåse.
"Vi sjösatte det här projektet för att förstå vad människor vill ha och förväntar sig av en assistent, och vi har lärt oss en hel del" skriver Facebook i ett uttalande till CNN Money

Mandelmanns krav på TV4
Programmet "Mandelmanns Gård" har gjort succé på TV4 och belönats på Kristallen-galan. Inför årets säsong har de förhandlat till sig bättre villkor, skriver Nöjesbladet. Bland annat möjligheten att kunna ta semester,
– Vi fick lite bättre betalt nu, vi fick så att barnen kan få lön för sitt arbete. Förra året gick det inte runt. Vi förstod inte hur mycket tid det skulle ta och det visste nog inte Meter och TV4 heller. Nu går det ihop och mer pengar än så behöver vi inte, säger Marie Mandelmann till tidningen.Dela sidan: