Dela sidan:

Karin Pettersson har varit Aftonbladets politiska chefredaktör sedan hösten 2010. Nu lämnar hon tidningen för en ny roll inom ägarkoncernen Schibsted. I den nyinrättade tjänsten ingår även att bevaka och analysera viktiga politiska processer som påverkar bolaget i Sverige, Norge och övriga Europa.
– Att förstå den roll ett bolag som Schibsted spelar i samhällsutvecklingen blir allt viktigare och är avgörande för koncernens strategi och affär framåt. Rekryteringen av Karin Pettersson till denna tjänst innebär en offensiv satsning och att vi får en toppkraft som kan driva det här arbetet, säger Raoul Grünthal, vd Schibsted Media, i ett pressmeddelande.

I jobbet ingår även Schibsteds tredjepartsrelationer med de digitala jättarna Facebook och Google. Denna roll hade tidigare Ehsan Fadakar som lämnar koncernen. 
– Utvecklingen av medielandskapet är en av de viktigaste samhällsförändringarna i vår tid. Att förstå hur bolag som Schibsted ska förhålla sig till detta är en ödesfråga både för journalistiken, demokratin och vår affär, kommenterar Karin Pettersson.

Vem som tar över hennes jobb som chef på Aftonbladets ledarredaktion är oklart i nuläget.
– Jag har älskat varje dag på Aftonbladet. Förra året fick jag chansen att fördjupa mina kunskaper om journalistik och teknik. Nu är det dags att omsätta de kunskaperna på ett nytt sätt, och jag är väldigt glad att få jobba med dessa frågor inom och för Schibsted, som är ett av Europas mest spännande och nytänkande medieföretag, säger Karin Pettersson.

Karin Pettersson har en bakgrund inom Socialdemokraterna och var även med och grundade tidningen Fokus.Dela sidan: