Dela sidan:

Resumé rapporterade i går om Calvin Kleins nya kampanj "Our Family". Här ser vi lättklädda och utmanade bilder på systrarna Kim Kardashian West, Khloé Kardashian, Kourtney Kardashian, Kendall Jenner och Kylie Jenner. Dessa har väckt ont blod i gruppen Annonsrådet vars mål är att stävja sexistisk reklam. De genomför just nu en anmälningsaktion med syfte att bilderna ska plockas bort från Facebook. 

"Att framställa systrar som sexuella partners är vanligt inom porren och det finns ofta kategorier på porrsajter som heter just "sisters". Det skulle alltså vara sexigt att systrar ligger med varandra, något som inte är förankrat i verkligheten då incest knappast kan anses vara sexigt. Tittar man på sammansättningen och kompositionen av bilden så förstår man snabbt att den inte är riktad till de kvinnor som ska köpa underkläder. Den är riktad till den manliga blicken och spelar på fantasin om systrar som är sexuellt involverade tillsammans" står det i uppmaningen till aktion.

Förhoppningen med att anmäla bilden är att göra det dyrare för Calvin Klein att använda den i sin Facebook-annonsering. Om tillräckligt många anmälningar kommer in vinner Calvin Klein till slut inte budgivningar i Facebooks backend-system längre, och annonserna stängs per automatik ned av systemet. 

Calvin Klein har tidigare kritiserats vid flera tillfällen för sin reklam som många anser är sexistisk och objektifierande.Dela sidan: