Dela sidan:

I förra veckan uppmärksammade flera tidningar, bland annat Nyheter Idag, ett inlägg som framställde Sverigedemokraterna i negativ och satirisk ton. Det hade publicerats av en användare vars få följare var falska konton som spred porr.

Inlägget delades trots det av socialdemokratiska partiarbetare, och skälet har enligt partiet varit att de fann det via hashtags. 

I dag tisdag berättar SVT att Socialdemokraterna har inlett en interutredning om såväl kontot som två medarbetarna som är anställda vid partikansliet i Stockholm. De båda är avstängda medan utredningen pågår. 

– Vi accepterar så klart inte fejkade konton, och när vi får den typen av anklagelser så utreder vi dem säger partiets biträdande kommunikationschef Juan-Pablo Roa till SVT.

Aftonbladet har nått Helena Salomonson, kommunikationschef hos Socialdemokraterna, för en kommentar. Hon bekräftar att utredningen rör sig om två medarbetare. 

– För oss som parti är det helt oacceptabelt att använda sig av fejkade konton eller kommunicera från dem och sprida nedsättande bilder av motståndaren. Det är inte en sådan valrörelse vi ska ha och det är inte vad vårt parti står för, säger hon till tidningen.

Hon vill inte spekulera om efterverkningar för medarbetarna, men berättar att partiet har policys för it-användning och sociala medier. 

– Sedan har vi också många samtal på avdelningen om det här. Det handlar om hur vi angriper motståndarna på deras bästa argument och hur vi angriper dem kring budskap, politik och innehåll och inte genom personangrepp, säger hon till Aftonbladet. Dela sidan: