Dela sidan:

I ett reportage i Journalisten anklagas Mittmedia för att ha orsakat en tidigare medarbetares död. Kvinnan lämnade Gefle Dagblad våren 2016 efter en överenskommelse med tidningen. I december 2017 gick hon bort efter en längre tids sjukdom.

Som ansvarig pekas bland annat chefredaktören Anna Gullberg ut. I reportaget anser hon sig inte ha gjort något fel i hanteringen av medarbetaren. Men nu väljer hon att ta en tre månaders ledighet som en konsekvens av rapporteringen.
– Min redaktion behöver lugn och ro, och få en chans att läka efter en svår tid. Det förtjänar alla fina medarbetare. Jag är just nu inte den bästa ledaren jag kan vara för Gefle Dagblad och då ska jag inte heller vara det. Jag är både trött och ledsen, och jag behöver tid för reflektion, säger hon i ett pressmeddelande.

Anna Gullberg har utsett Daniel Bertils som stf ansvarig utgivare för Gefle Dagblad.
– Det är allvarlig kritik som har framförts och jag förstår att Anna Gullberg behöver egen tid för att bearbeta och reflektera, säger Mittmedias vd Per Bowallius.Dela sidan: