Dela sidan:

Mannen bakom sajten Swefilmer är redan häktad i väntan på ett större mål kring upphovsrättsbrott. Nu drar Bonnier, genom stramingtjänsten C More, igång en egen process mot Swefilmer-grundaren, rapporterar Breakit.

Stämningen lämnades in till Stockholms tingsrätt den 30 januari och sammanlagt kräver C More 24 miljoner kronor i ersättning. Summan är beräknad utifrån fyra Beck-filmer som har lagts upp på Swefilmer.
– Detta handlar om organiserad brottslighet och grovt kriminella individer som tjänat enorma summor på vårt och andras innehåll. Vi vill ta alla chanser att tillvara våra rättigheter, säger Johan Gustafsson, chef för företagskommunikation på Bonnier Broadcasting, till Breakit.

Swefilmer-grundaren dömdes i våras till tre års fängelse, men domen har överklagats till hovrätten av båda parter. C Mores stämning adderas ytterligare press på mannen.
– Jag är själv mycket förvånad över att man två veckor innan huvudförhandlingen kommer in med detta krav. Om man öppnar ytterligare en front har vi två rättegångar som delvis handlar om samma sak, säger hans advokat Ansgar Firsching till Breakit.Dela sidan: