Dela sidan:

Förra året lämnade Daniel Collin mediebyråsvängen efter 10 år som vd på MEC (numera Wavemaker). Sedan dess har han arbetat som fristående konsult, men väljer nu att gå till Vinter med kontor i Stockholm och Luleå.
– Vi har sedan ett par år sett en tydlig förskjutning där vi får en allt mer strategisk roll hos kunden där vi måste möta behovet av att kunna förstå och förutse mediernas utveckling. Här är det viktigt att vi stärker Vinter och med Daniel Collin får vi in just en erfaren medieanalytiker som befunnit sig exakt i smärtpunkten där utvecklingen sker. Vi tror att vi som byrå måste axla en allt större roll för våra kunder för att kunna leverera den kundnytta vi vill, säger byråns vd Helena Eriksson i en kommentar.

På Vinter får Collin rollen som senior kommunikationsstrateg med tydlig spetskompetens inom medieanalys och medierådgivning.
– Även om stora delar av kommunikations- och mediebranschens överlevnad bygger på förmågan att anamma möjligheterna med digitalisering och datahantering är min tro att det i slutänden är människorna som gör skillnaden när det gäller hur bra kommunikation blir till. Därför blir den enkla slutsatsen vad jag tycker är viktigast av allt att: Jag vill jobba med bra människor! För mig är bra människor positiva, professionella, prestigelösa, nyfikna, vill utveckla och utvecklas, göra bra saker bättre och de gläds åt när det går bra för dem de jobbar tillsammans med. Allt detta tycker jag finns hos Vinter, säger Daniel Collin om sitt nya jobb.

Ronny Olovsson partner och pr-strateg, Vinter:
– Det är ingen hemlighet att Vinter söker just seniora kommunikatörer, vi vill rekrytera fler som är bättre än oss själva, för att utveckla oss. Det känns därför väldigt bra att knyta till oss Daniel nu, dels för att han har exakt den kompetens vi söker, dels för att han är en härlig person som man blir glad av att samarbeta med.Dela sidan: