Dela sidan:

Strax innan jul lämnade Metros chefredaktör Staffan Erfors tidningen med omedelbar verkan. Samtidigt kunde Resumé avslöja att han av flera kvinnor anklagades för sexuella trakasserier och övergrepp, anklagelser som Staffan Erfors dementerade. Både Staffan Erfors och Metros vd Mikael König menade att avhoppet inte hade någonting med anklagelserna att göra utan att Erfors skulle ge sig in i mäklarbranschen.

Nu rapporterar Dagens Media om att tidningen genomgår något av en personalkris till följd av dålig arbetsmiljö, brist på ledarskap och framtidsvisioner. Flera källor uppger för Dagens Media att det pyr ett växande missnöje bland de anställda och att vd:n Mikael König inte lyssnar på de som påtalar problemen. Mikael König vill dock inte kommentera ärendet utan hänvisar istället till Metros publisher Thomas Eriksson.

I dagsläget har tidningens avdelning Metro Mode endast en säljare kvar i leden efter att några sagt upp sig och ett flertal är sjukskrivna.

Den expansion inom native- och content som förra året annonserades har det inte blivit något av.

Tobias Axelsson, tidigare vd på Metro jobb lämnade nyligen sin tjänst efter endast en månad och även marknadschefen Karin Österman tillsammans med en rad ekonomianställda, distriktssäljare och en key account manager har den senaste tiden sagt upp sig.

Metros publisher Thomas Eriksson säger till Dagens Media att han fortfarande är ny på sin tjänst och inte har detaljkoll på verksamheten men förklarar att bolaget just nu befinner sig i en omställningsprocess.

I gårdagens Orvesto tappade Metro tvåsiffriga procenttal på samtliga av sina editioner.

Läs Resumé Insikt om gratistidningarnas svåra tider här. Dela sidan: