Dela sidan:

Danska TDC:s samgående med MTG:s tv-verksamhet i Norden ser ut att spricka. TDC:s styrelse har fattat beslutet att dra tillbaka sin rekommendation av det ingångna avtalet med MTG.

LÄS MER: Därför köper TDC tv-verksamheten i MTG

"Samgåendet är villkorat av, bland annat, godkännande från TDC Groups bolagsstämma. MTG kommer att meddela ytterligare information till marknaden så snart bolaget har mer information att ge" skriver MTG i ett pressmeddelande.

Förra veckan rapporterade Resumé att affären svävade i fara efter att ett bud kommit på TDC från ett konsortium bestående av de danska pensionsfonderna ATP, PFA och PKA samt det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie. TDC avvisade dock budet då de ansåg att det inte ligger i aktieägarnas intresse.

På måndagseftermiddagen har tongångarna förändrats: 
"Till följd av positiv dialog med Konsortiet, har TDC:s styrelse enhälligt beslutat rekommendera sina aktieägare att acceptera budet", heter det i ett nytt pressmeddelande.

Det nya budet ligger på 50:25 danska kronor per aktie i TDC, en premie på drygt 30 procent jämfört med bolagets aktiekurs de senaste månaderna.

LÄS MER: Vad gör Bonnier och Telia när TDC och MTG blir King Kong i Norden? 

MTG:s tv-verksamhet, som innefattar verksamheterna i Nordic Entertainment och MTG Studios, värderades i affären till 19,5 miljarder kronor. Syftet var med samgåendet var att "skapa Europas första helt konvergenta media- och kommunikationsleverantör med ett förstärkt och integrerat kunderbjudande. Vad som händer nu är oklart. Dela sidan: