Dela sidan:

Googles AMP (Accelerated Mobile Pages) startade som ett slags svar på Facebooks Instant Articles, men har blivit betydligt mer populärt bland publicister än sin förlaga. Projektet gör det möjligt för medier att få avsevärt snabbare mobilsajter, vilket i sin tur kan leda till nöjdare besökare, ökad trafik och bättre ranking i Googles sökresultat. 

Nu utökar Google AMP med ett storyformat som är skräddarsytt för mobilen, men där publicister har stora möjligheter att ändra utformningen efter egna preferenser. Formatet påminner om Instant Articles, men också Snapchats Discover-sidor. 

Medierna som är med i det första skedet i utvecklingen av AMP Stories är CNN, Conde Nast, Hearst, Mashable, Meredith, Mic, Vox Media, och The Washington Post.

I ett blogginlägg förklarar Google mer om tankarna bakom satsningen. Här kan du se en video som berättar om det nya story-formatet:Dela sidan: