Dela sidan:

Teenage Engineering är kända för sina hajpade synthar och högtalare medan IKEA är kända för sin demokratiska design. Nu har krafterna parats i ett samarbete och en första glimt av resultatet syntes på IKEA:s Instagram – med nätta och funktionella högtalare i gälla färger. Serien portabla högtalare går under namnet Frekvens.


När IKEA först skrev om samarbetet förra sommaren stod det klart att det handlade om bland annat vuinylspelare och partybelysning,  Bakom det svenska teknikbolaget Teenage Engineering ligger Acnes grundare Jesper Kuouthoofd som valdes in i Platinaakademien förra året, Målet med kollektionen är att hitta enkla lösningar som hjälper till att skapa den "spontana festen".

– När du är yngre kommer du vanligtvis med idén om en fest samma dag och jag tror att många människor använder IKEA på det sättet. "Jag ska ha en fest, jag behöver några glasögon, servetter, ljus och grejer och kommer till IKEA för att få just det." För oss handlar det om att hitta en anledning att göra och spela lite musik. Att tänka på helheten av vad du behöver för en fest är en bra start, asde Teenage Engineering vd och chefsdesigner  Jesper Kouthoofd i ett inlägg på IKEA:s blogg i september. 

Det kommer dock att dröja innan festen börjar... lanseringen sker först om ett år, i februari 2019. Dela sidan: