Dela sidan:

Den 2 mars lanseras webbserien "Det stora utbytet" som släpps på NIBEs webbsida och sociala medier. Under åtta avsnitt kommer publiken att få följa skidlegenden Ingemar Stenmark och författaren Malin Wollin när de bestämmer sig för att göra något åt sina gamla värmesystem.


– Med samarbetet vill vi peka på vinsterna med att uppgradera sitt värmesystem i tid för att behålla ett inomhusklimat som är perfekt och hållbart för varje familjs specifika behov, säger Magnus Axelsson, marknadskommunikationschef NIBE Energy Systems i en kommentar.

Många villaägare investerade i värmepumpar för omkring 20 år sedan och står nu inför samma utbyte som Ingemar och Malin. De kommande åren beräknas cirka 50 000 värmepumpar behöva bytas ut i Sverige. I webbserien går  Ingemar och Malin när de går från ord till handling och väljer att satsa på nya värmepumpar i sina respektive hus.

– Vi hade en ohållbar situation hemma med varmvatten som ständigt tog slut och pellets som behövde fyllas på dagligen. Därför var det bråttom att förnya värmesystemet. För oss är det viktigt att ha en energilösning som är bra för miljön och samtidigt ekonomisk, därför bestämde vi oss för en luft/vattenvärmepump, säger Malin Wollin i en kommentar.

Bakom serien ligger Seventy Agency. Dela sidan: