Dela sidan:

Yukiko Duke har länge verkat som författare, översättare, kritik och programledare. Hon är även verksam som konstnärlig ledare för festivalen Stockholm Litterature.

Nu ansluter hon som fast kritiker till Svenska Dagbladets kulturredaktion.

– Vi är väldigt glada över att få samarbeta med Yukiko Duke, som stärker SvD:s kvalitativa litteraturbevakning ytterligare. Hon kombinerar djup kunskap om litteratur med en sällsam förmåga att fånga och engagera sin publik, säger Lisa Irenius, SvD:s kulturchef.

Svenska Dagbladet har det senaste året förstärk kulturredaktionen med musikskribenten Annah Björk, Guy Dammann, forskare i musikvetenskap och språkskribenten Mikael Parkvall.

– Eftersom jag har en dubbelkulturell bakgrund är jag intresserad av utomeuropeisk litteratur. Jag vill lyfta fram asiatisk och afrikansk samtida litteratur. Det händer mycket just på de kontinenterna, säger Yukiko Duke.Dela sidan: