Dela sidan:

Resumé Insikt har varit i kontakt med ett tiotal influencers, både större och i mellansegmentet. Samtalen visar på stort missnöje över nätverken. Det har dock varit en utmaning att få profilerna att tala öppet om sin kritik, samtliga har velat vara anonyma. Det är tydligt att många är rädda för nätverkens makt och att öppen kritik kan påverka deras intäkter. Med hänsyn till våra källor har vi anonymiserat namn och bolag.

– Nätverket berättade aldrig hur mycket de tog. Men vid ett tillfälle cc:ade en kund in mig i ett mejlsvar. Då såg jag att nätverkets arvode låg på 100 000 kronor, men jag fick bara 20 000 kronor av dem. Jag tänkte först att det måste vara en missuppfattning. Men sedan pratade jag med en kollega på ett annat nätverk som varit med om precis samma sak med siffror i en liknande storleksordning, säger influencern som vill vara anonym, och fortsätter:

– Jag förespråkar att influencers ska lämna nätverken.

Det här är en granskning från Resumé Insikt som bland annat innehåller:

  • Stort missnöje mot influencernätverken. Så blev influencers lurade på pengar.
  • Fler väljer att lämna nätverken – så kommer framtiden bli.
  • Nätverken svarar på kritiken.

För att läsa vidare behöver du göra något av följande:

Är du redan prenumerant? Logga in här!

LÄS ÄVEN: Här är avtalet som visar att nätverken tar hälften av annonspengarna
LÄS ÄVEN: Pr-byråernas kritik mot influencernätverken
LÄS ÄVEN: Trots nya funktionen – influencers struntar i reklammärkning
LÄS ÄVEN: Kartläggning: Influencernätverken – så går deDela sidan: