Dela sidan:

Chris Hughes pluggade historia på Harvard när han lärde känna Mark Zuckerberg. Han var med och grundade Facebook, fick två procent av aktierna och var under en tid talesperson för det sociala nätverket.

2007 lämnade han Facebook. Nu är han aktuell med den nya boken Fair Shot: Rethinking Inequality and How We Earn, som handlar om den amerikanska drömmen, och hur Chris Hughes menar att den håller på att avvecklas, skriver Techcrunch.

Ojämlikheten har ökat menar han, vilket tydliggörs av Facebooks utveckling. "Jag kunde tjäna en halv mljard dollar på tre år", skriver Chris Hughes och poängterar att de flesta amerikaner inte kan få fram 400 dollar i ett nödläge.

Dessutom menar han att det sociala nätverket som han var med och byggde har ett ansvar för att motverka fake news, som han menar underminerar den amerikanska demokratin.

Mark Zuckerberg och Facebook behöver återuppfinna sig själva, hävdar Chris Hughes.

De sociala plattformarna har ett ansvar för att användarna inte bara läser nyheter de själva uppskattar, menar Facebook-medgrundaren.

"När det kommer till algoritmerna som är en del av Facebook, så tror jag att det är viktigt att tänka på att det är människor som designar dem. De är inte nedskrivna på stentavlor. Med det följer ett ansvar", säger han.Dela sidan: