Dela sidan:

Med brädspelet "Jakten på sanningen" vill mobiloperatören Telenor och den ideella organisationen Surfa Lugnt att användarna svarar på frågor med hjälp av internet och sin kunskap om källkritik.

Enligt en Novus-undersökning som gjorts på uppdrag av Telenor och Surfa Lugnt anser omkring 4 av 10 av svenskarna att merparten av informationen de tar del av på internet är pålitlig. Knappt 7 av 10 brukar ifrågasätta eller kolla upp avsändaren om de inte vem som stor bakom informationen.

– Att så många som var tredje svensk har problem att urskilja om information de tar del av på internet är sann eller falsk är oroväckande. Det är en samhällsutmaning i en tid då vi får mängder av information i våra nyhetsflöden, säger Kristina Axén Olin, ordförande för Surfa Lugnt.

Spelet har tagits fram av Wenderfalck i samarbete med internetforskaren Elza Dunkels och spelutvecklaren Alexander Kandiloros.Dela sidan: