Dela sidan:

Den senaste veckan har Youtube och Google fått kraftig kritik för sitt sätt att hantera hatfullt och antisemitiskt innehåll på plattformarna.

Ett annat problem för Youtube är de konspirationsteoretiska videos som sprids på plattformen. Nu berättar Youtube-vd:n Susan Wojcicki att de kommer ta hjälp av Wikipedia för att hitta en lösning på problemet. Lösningen innebär att videos som anses vara konspirationsteoretiska kommer märkas med en Wikipedia-länk där användare kan få en mer balanserad bild av den aktuella händelsen. Youtube kommer även ta hjälp av Wikipedia för att avgöra vilka videos som ska klassas som konspirationsteoretiska.

Enligt Wojcicki kommer den nya funktionen att lanseras inom ett par veckor.

Tidigare har annonsörer som Verizon och PepsiCo dragit tillbaka sin Youtubeannonsering av rädsla för att dyka upp i samband med hatfullt innehåll.Dela sidan: