Dela sidan:

Juryn består av:

Johanna Johansson (AD på Volt)
Petter Ödeen (CD på Garbergs)
Fredrik Simonsson (CD på NORD DDB)
Linn Tornérhielm (COO på Berghs School of Communication)
Sedir Ajeenah (VD på Garbergs)

– Att vinna Kycklingstipendiet tror jag kommer vara det roligaste som hänt under min karriär. Blir fortfarande alldeles gråtig när jag tänker tillbaka på ögonblicket när Oskar läste upp mitt namn, säger Johanna Johansson som själv vann Kycklingstipendiet förra året i en kommentar.

Kycklingstipendiet är ett specialpris som varje år delas ut på Guldäggsgalan. Stipendiet är instiftat av Sveriges Kommunikationsbyråer och ska uppmuntra nya och begåvade kreatörer att utvecklas inom sitt område. Tre stipendiater får 20 000 kronor vardera och stipendiet kan sökas av de som studerar eller har varit verksamma inom sitt yrkesområde i max 3 år. De sökande bedöms efter talang, idéhöjd och personligt uttryck.

Tidigare har bland annat Anna Qvennerstedt (1995), Martin Ringqvist (1997), Tove Langseth (2000), Nina Granath (2010) och Laerke Herthoni (2015) belönats med Kycklingstipendiet.Dela sidan: