Dela sidan:

Sommaren 2017 rapporterade Resumé om att Dagens Nyheter testade att erbjuda vissa digitala prenumeranter ett tillägg i sin prenumeration. Prenumeranterna kunde mot en tilläggsavgift även få tillgång till New York Times digitala artiklar.

Nu står det klart att Dagens Nyheter permanenterar erbjudandet och även kommer erbjuda sina prenumeranter översatta artiklar från New York Times.

– New York Times är världsledande när det kommer till kvalitetsjournalistik. Det är glädjande att Dagens Nyheter kunnat inleda detta samarbete med dem, eftersom vi har en liknande ambitionsnivå i Sverige, säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski till den egna tidningen.

Tidigare har det rapporterats om att New York Times funderat på att öppna upp en nordisk edition, en satsning som förmodligen läggs på is i samband med samarbetet med Dagens Nyheter.

Tidningen har tidigare startat en spansk edition.Dela sidan: