Dela sidan:

Kenneth Danielsson blev vd för GroupM i Sverioge så sent som i november 2017 och var dessförinnan vd för mediebyrån Mindshare under tre års tid. Nu lämnar han sitt uppdrag efter bara ett halvår. I pressmeddelandet är det tydligt att beslutet kommer från nätverkets nordiska ledning,

 – Jag önskar verkligen alla på GroupM i Sverige lycka till i framtiden! Men vi tycker olika om hur ledarskapet ska hanteras framåt och jag respekterar mina chefers beslut. GroupM är Sveriges största mediebyrånätverk och består av MediaCom, Mindshare samt Wavemaker. Rekryteringen av en ny vd för Wavemaker pågår och förväntas vara klar inom kort. 

Den som tar över blir Martin Hugosson som rekryterades till vd-posten på mediebyrån Maxus, som ingår i GroupM, under 2016. Han fick därefter uppdraget att lansera Wavemaker – den nya byrån inom GroupM – under förra året. Nu blir hans nästa att ta över vd-posten för GroupM i Sverige.

– Vi har investerat mycket i att bli en data- och techledd grupp, men vad som räknas är vilket värde det tillför våra kunder, och jag är väldigt glad att Martin kommer leda gruppen i den riktningen, säger Jonas Hemmingsen, vd för GroupM Norden i ett pressmeddelande.

– Vi har alla förutsättningar att tänja på gränsen för vad som är möjligt att åstadkomma för våra kunder och jag ser fram emot att fortsätta göra det i min nya roll, säger Martin Hugosson, som är tillträdande vd för GroupM Sverige i en kommentar.

Martin Hugoson påbörjar sin nya tjänst i dag den 6 april.


Dela sidan: