Dela sidan:

Karin Winther är grundare av digitala konsultbolaget Winther Wonderland, har lång erfarenhet av sociala medier och har därtill en blogg på Resumé.  Hon har utsetts till oberoende juryordförande. Hennes uppgift har varit att sätta samman en nomineringsjury bestående av 13 branschprofiler.

– Min ambition var att samla branschen och samtidigt få till en jury med många olika perspektiv. Jag är väldigt nöjd med sammansättningen där vi lyckats få med representanter från de största influencernätverken, sociala mediabyråerna, journalister och populära influencers, säger Karin Winther, oberoende juryordförande för Guldtuben i en kommentar

Juryn har utnämnt fem nominerade i totalt 15 kategorier som kommer att presenteras 23 april. Därefter är det upp till svenska folket att rösta på sina favoriter. Nominerade i den mest prestigefyllda kategorin "Årets Profil" släpps dock den 21 maj och här går det endast att rösta under livesändningen i SVT.

Ytterligare en nyhet är att Gultuben breddas för att representera kreatörer från samtliga sociala plattformar och i samband med detta lanseras en rad nya kategorier som t-ex- "Årets Podcast" och "Årets Blogg".

GULDTUBENS JURY 2018
Peg Parnevik, Artist
Irena Pozar, Chefredaktör Veckorevyn.com
Emma Blom, Grundare & VD Social Industries
Emanuel Karlsten, Journalist
Fanna Ndow Norrby, Kommunikatör & journalist
Oscar Zia, Artist
Athena Afshari, Journalist & programledare
Ruby Jankkila, Project manager United Influencers
Richard Lindh, Talent Director Cube
Awa Santesson Sey, Artist
Fredrika Fry, Head of influencers, Splay
My Söderholm, VD, Social Minds Daniel Troyse, Head of Influencer, Bonnier Magazines & Brands

KATEGORIER I GULDTUBEN 2018
Årets YouTuber
Årets Instagram
Årets Podcast (ny)
Årets Blogg (ny)
Årets Humor
Årets Gamer
Årets Lifestyle (ny)
Årets Beauty
Årets Video
Årets Serie
Årets Budskap
Årets Stjärnskott
Årets Entreprenör (ny)
Årets Brand Collaboration (ny)
Årets Musical.ly (ny)
Årets Profil (ny)Dela sidan: